close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Steun een project en help zo mee om mooie initiatieven voor kinderen met een handicap waar te maken!

Er zijn prachtige initiatieven van organisaties, zorginstellingen of wijkverenigingen die helemaal ten goede komen aan kinderen met een handicap, die ze laten meedoen en hun ontwikkelmogelijkheden bieden. Op deze pagina lees je voor welke projecten we momenteel een aanvraag hebben en waar jij aan kunt doneren. Door te doneren help je mee met het realiseren van een belangrijk project. Bekijk de projecten en kies een initiatief dat bij je past!

Wil je weten welke mooie projecten al gerealiseerd zijn dankzij de donateurs van Fonds Kind & Handicap? Bekijk deze in het overzicht!

De ziekte van Kawasaki

De ziekte van Kawasaki is een ernstige infectieziekte in de aderen van jonge kinderen. De ziekte is tot op heden lastig te herkennen en kan een dodelijk gevolg hebben. Daarom ondersteunt Fonds Kind & Handicap onderzoek naar de ziekte van Kawasaki, zodat de ziekte zo vroeg mogelijk herkend kan worden.

Wat is Kawasaki? Kawasaki is een zeldzame ontsteking van de bloedvaten die zich vrijwel alleen bij jonge kinderen voordoet. De ziekte treft vooral de bloedvaten bij het hart die kunnen verwijden en zelfs scheuren, met een dodelijke afloop als gevolg.

Lees meer

Kies een project dat bij je past en maak samen met ons de wereld een stukje mooier!

Sep 15, 2019, 12:39 PM

Syndroom van Usher (doofblindheid)

Doofblindheid is een andere naam voor het Syndroom van Usher. Deze ziekte kenmerkt zich door een sterke vermindering van gehoor en zicht, met mogelijk...

Lees meer

Sep 15, 2019, 12:39 PM

Droomweg/Festival GAAF

Den Haag & directe omgeving barst van het talent. De stad biedt allerlei podia hiervoor. Toch is er een doelgroep die je daar nauwelijks ziet, dat zij...

Lees meer