close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo

Iedereen heeft een talent


Den Haag & directe omgeving barst van het talent. De stad biedt allerlei podia waar die talenten breed geëtaleerd kunnen worden. Toch is er een doelgroep die je daar nauwelijks ziet, dat zijn de kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking! Om deze groep ook een serieus en compleet podium te geven waarop zij hun talenten voor het voetlicht kunnen brengen, hebben Fonds Kind & Handicap en KOO (de organisatie voor kunstonderwijs in Den Haag) samen het project Droomweg/Festival GAAF in het leven geroepen.

 

Droomweg festival GAAF

 

Het gaat om een bijzondere lessenserie voor leerlingen uit de midden- en bovenbouw van het speciaal basisonderwijs. Daarin krijgen ze de kans om stapsgewijs en in een veilige omgeving te ontdekken wat hun ‘onaangeraakte talent’ is. Of dat nu muziek, dans, theater of beeldende kunst (tekenen, schilderen, beeldhouwen) is. Ieder jaar krijgen de leerlingen van professionele leraren les, die rekening houden met de beperkingen van de doelgroep.


 

Steun Droomweg & Festival GAAF


Help mee om kinderen met een handicap de kans te geven hun talenten te leren ontdekken in een veilige omgeving.

 

David Droomweg regulier (600 x 400 px).png

 

David is een leerling op het speciaal basis onderwijs. Hij heeft autisme en praat eigenlijk nooit. Maar na de les kwam hij bij de docent om haar vol trots te vertellen: ”Ik heb zo’n mooi beeld gemaakt!” Dit is dus wat kunstonderwijs doet met kinderen met een beperking!

 

In een echt theater


Als afsluiter van de lessenreeks Droomweg presenteren de leerlingen hun creativiteit tijdens het unieke kunstfestival GAAF in een heus theater. Zingen, acteren, dansen of het tentoonstellen van een eigen kunstwerk, het mocht allemaal! De presentaties worden afgewisseld met acts van professionele podiumkunstenaars.

Droomweg festival feestje

David Droomweg regulier (600 x 400 px) (1).png

En misschien wel een Droombeurs krijgen


Na afloop van de lessen en het festival krijgen kinderen die opvallen door inzet en passie de kans hun talenten verder te ontwikkelen onder begeleiding van professionele kunstenaars. Daarvoor is de Droombeurs in het leven geroepen. De beurs wordt verleend aan gemotiveerde talenten die gedurende het Droomweg/GAAF-traject in zicht komen. De beurs voorziet in een financiële ondersteuning voor lessen binnen het reguliere aanbod in de stad, inclusief vervoer, begeleiding en materiaal/instrumentkosten.


Zo bleek Yasmina talent te hebben voor beeldende kunst.

Droomweg & Festival GAAF genomineerd voor de Onbeperkt070 prijs


Fonds Kind & Handicap (toen nog onder de naam Stinafo) en KOO ontvingen op 14 juni 2019 een oorkonde als 1 van de 10 gelukkige genomineerden voor de Onbeperkt070 prijs.

 

De Onbeperkt070 prijs is een prijs voor het beste initiatief of idee om toegankelijkheid, inclusie en positieve beeldvorming te stimuleren. De prijsuitreiking is een initiatief van de Gemeente Den Haag en Voorall .

 

Wij ontvingen de nominatie voor het project Droomweg/Festival GAAF, omdat het hele project zoveel positieve invloed op kinderen met een beperking heeft. Een geldprijs hebben we helaas niet gewonnen, maar we zijn heel trots op deze nominatie!

Nominatie (600 x 500 px).png

Geef jij ze de kans om hun talenten te ontwikkelen?


“Wat een mooi initiatief! Op het speciaal onderwijs worden niet veel naschoolse activiteiten georganiseerd. Meestal is het een budgettaire kwestie, maar ook organisatorisch is het iets lastiger omdat veel kinderen met busjes worden opgehaald. Daardoor komen weinig kinderen in aanraking met dit soort activiteiten. Dus ik ben heel blij met Droomweg en dit festival! Fijn dat er organisaties en fondsen zijn die dit stimuleren”.

(reactie van een blije moeder)


Steun nodig


Het project Droomweg/Festival GAAF komt voort uit een samenwerking tussen Fonds Kind & Handicap en KOO, de organisatie voor kunstonderwijs uit Den Haag. Het is bedoeld om kinderen met een beperking ook de kans te geven om hun talenten te kunnen ontplooien. Om dit project in de toekomst mogelijk te maken is financiële ondersteuning noodzakelijk. Help jij mee?! Maak snel je donatie over!