close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Ook na uw leven kunt u voor anderen nog heel veel betekenen. Misschien wilt u nalaten aan Fonds Kind & Handicap en meehelpen om wensen van kinderen met een handicap of chronische ziekte te vervullen. Zij dromen van een beetje geluk, van mee te kunnen doen, erbij te horen. Daarvoor is veel nodig! Door Fonds Kind & Handicap in uw testament op te nemen draagt u bij aan hun welzijn. En misschien maakt ú hun droom wel waar!

Hoe kunt u nalaten aan Fonds Kind & Handicap?

U kunt op een aantal manieren nalaten aan Fonds Kind & Handicap. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Fonds Kind & Handicap als (mede)erfgenaam in uw testament op te nemen, dit heet erfstelling. Na aftrek van legaten en kosten krijgt iedere erfgenaam zijn deel van de nalatenschap. Een andere mogelijkheid is een legaat. Dat is een bepaald bedrag, een percentage van de nalatenschap of een goed (zoals een schilderij of een huis) dat u aan Fonds Kind & Handicap nalaat en dat u specifiek laat omschrijven in uw testament. U kunt ook op geheel andere wijze nalaten. Bijvoorbeeld door in plaats van bloemen op een uitvaart een donatie voor Fonds Kind & Handicap te vragen.

Fonds op Naam

Een Fonds op Naam kan gezien worden als nalaten met een gerichte opdracht, om een bepaald doel of project van Fonds Kind & Handicap te steunen waar uw hart naar uitgaat. U kunt een Fonds op Naam oprichten bij leven, bijvoorbeeld ter nagedachtenis aan een familielid, of u kunt het opnemen in uw testament. Ook een combinatie is mogelijk. U bepaalt zelf de naam van het fonds. Een Fonds op Naam instellen binnen Fonds Kind & Handicap kan vanaf €50.000. Als u besluit om via uw testament een Fonds op Naam op te richten, dan komen wij graag met u in contact om te bespreken wat uw wensen zijn en om samen de regels van het fonds vast te stellen.

Vrijgesteld van erfbelasting

Fonds Kind & Handicap heeft een ANBI-status en is vrijgesteld van erfbelasting. Over uw nalatenschap wordt dus niets afgedragen aan de belastingdienst. Zo komt alles volledig ten goede aan gehandicapte en chronisch zieke kinderen. Fonds Kind & Handicap is een erkend goed doel door toezichthouder Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), zo weet u dat uw geld goed besteed wordt.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Wij staan u graag persoonlijk te woord. Heeft u vragen of bent u van plan om Fonds Kind & Handicap in uw testament op te nemen. Neem dan -geheel vrijblijvend- contact op met mr. Regina van Rijckevorsel van Kessel, adviseur schenken en nalaten.

Regian profielfoto 2 grijs jasje_ARF1292_600px.jpg

Nalaten gaat niet alleen over geld of goederen, maar ook over uw eigen, uw persoonlijke, nalatenschap: wat heeft het leven u gegeven, wat wilt u daarvan doorgeven? Daarnaast komt de vraag wat u van uw goederen en geld wilt geven aan diegene of datgene waar uw hart naar uitgaat. Dat zijn keuzes die alleen ú kunt maken. Heeft u hart voor gehandicapte en chronisch zieke kinderen en overweegt u om Fonds Kind & Handicap in uw testament op te nemen? Neem dan contact met mij op, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden. Over een nalatenschap moet zorgvuldig worden nagedacht, ik neem graag de tijd voor u!

 

Regina van Rijckevorsel van Kessel

nalaten@fondskindenhandicap.nl

070 351 27 84

Contact

Wilt u in contact komen of heeft u vragen? Vul het contactformulier in

Please wait...
contact-image.png