close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo

Kunstfestival voor leerlingen van het speciaal basisonderwijs!


Den Haag & directe omgeving barst van het talent. De stad biedt allerlei podia waar die talenten breed geëtaleerd kunnen worden. Toch is er een doelgroep die je daar nauwelijks ziet, dat zijn de kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking! Om deze groep ook een serieus en compleet podium te geven waarop zij hun talenten voor het voetlicht kunnen brengen, hebben Fonds Kind & Handicap en KOO (de organisatie voor kunstonderwijs in Den Haag) samen Festival GAAF in het leven geroepen.

 

Droomweg festival GAAF

 

Iedereen heeft een talent

 

Iedereen heeft een talent, een passie of bijvoorbeeld een droom om eens te stralen op het podium als een echte artiest. Tijdens het project Droomweg kunnen kinderen van de deelnemende scholen voor speciaal onderwijs een keuze maken uit drie kunstdisciplines waarin zij een naschoolse cursus kunnen doen. De disciplines zijn dans, zang, toneel en beeldend. De wekelijkse lessen worden gegeven door docenten van KOO en werken goed om de kinderen te laten ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden.

 

In een echt theater


Als afsluiter van de lessenreeks Droomweg presenteren de leerlingen hun creativiteit tijdens het unieke kunstfestival GAAF in een heus theater. Zingen, acteren, dansen of het tentoonstellen van een eigen kunstwerk, het mocht allemaal! De presentaties worden afgewisseld met acts van professionele podiumkunstenaars.

festival gaaf

Steun Droomweg & Festival GAAF

Please wait...

Geef jij ze de kans om een artiest te worden?


“Wat een mooi initiatief! Op het speciaal onderwijs worden niet veel naschoolse activiteiten georganiseerd. Meestal is het een budgettaire kwestie, maar ook organisatorisch is het iets lastiger omdat veel kinderen met busjes worden opgehaald. Daardoor komen weinig kinderen in aanraking met dit soort activiteiten. Dus ik ben heel blij met Droomweg en dit festival! Fijn dat er organisaties en fondsen zijn die dit stimuleren”.

(reactie van een blije moeder)


Steun nodig


Festival GAAF komt voort uit een samenwerking tussen Fonds Kind & Handicap en KOO, de organisatie voor kunstonderwijs uit Den Haag. Het is bedoeld om kinderen met een beperking ook de kans te geven om hun talenten te kunnen ontplooien. Om het festival in de toekomst mogelijk te maken is financiële ondersteuning noodzakelijk. Help jij mee?! Maak snel je donatie over!

 

Droomweg festival feestje

Droomweg & Festival GAAF genomineerd voor de Onbeperkt070 prijs


Fonds Kind & Handicap (toen nog onder de naam Stinafo) en KOO ontvingen op 14 juni 2019 een oorkonde als 1 van de 10 gelukkige genomineerden voor de Onbeperkt070 prijs De Onbeperkt070 prijs is een prijs voor het beste initiatief of idee om toegankelijkheid, inclusie en positieve beeldvorming te stimuleren. De prijsuitreiking is een initiatief van de Gemeente Den Haag en Voorall . We ontvingen de nominatie voor het project Droomweg/Festival GAAF, omdat het hele project zoveel positieve invloed op kinderen met een beperking heeft. Een geldprijs hebben we helaas niet gewonnen, maar we zijn trots op deze nominatie!